Sări la conţinut

Nu lasati jocurile sa va spurce copiii!

01/03/2009

Articol mutat definitiv aici: Nu lasati jocurile sa va spurce copiii!

99 comentarii
  1. 01/03/2009 1:43 am

    Doom au voie sa joace copii crestini ? 😀

    • 01/03/2009 2:02 am

      Doom da (toata seria). E un joc crestin, Dumnezeiesc as putea spune, de vreme ce viteazul trebuie sa ucida o mare de bestii. Sunt convins ca lui Carmack i-a dictat ideea insusi Tatal Ceresc. Le are instalate pe toate calugarul care se ocupa de wallpaperele crestine. Cand nu creaza wallpapere se joaca, stiu asta pentru ca din chilia lui il aud din cand in cand racnind piei Satana si zgomot de drujba. La inceput credeam ca se ocupa pe ascuns de exorcizari.

  2. keops permalink
    01/03/2009 7:22 pm

    dar de ce e interzis sub 16 ani parinte? 🙂

    • 01/03/2009 8:53 pm

      Pentru ca pana in 16 ani femeia trebuie sa invete sa spele si sa gateasca. Abia dupa aceasta varsta are dreptul sa se apropie de priza, cu conditia sa aiba ochii egati cand implanta stecherul in ea. Femeia e pacatoasa prin definitie si vazand cum intra stecherul in priza gandul ii poate zbura la dubla penetrare.

      Bine ca nu traim in Anglia, unde satanistii au impus un sistem electric care induce ideea de sex total, motiv pentru care acea asa-zisa tara crestina a inventat curentul punk, clubbing-ul si grupul vocal instrumental Queen, condus de un sodomit.

      • 02/03/2009 2:49 am

        Cum explicaţi atunci Părinte că în Italia, ţară catolică de la Sfântul Constantin şi Gaius Iulius Caesar Octavianus Augustus Imperator Pontifex Maximus încoace, unde Papa, Vicar al Fiului Domnului dictează legea, se folosesc tot prize din alea diavoleşti, cu trei picioare?

  3. 01/03/2009 8:48 pm

    Am inteles ideea si sunt mai radicalist.Fara jocuri pe calculator la varste fragede.Ochii sunt sensibili , mai exista totusi joaca ” pe afara ” , mersul la gradinita , camin etc.Calculatorul strica din start totul , si copilul va ramane obisnuit asa si pentru mai tarziu.NU se va mai intoarce la cele normale .Cand va veni vremea cartilor , el va cauta pe google tutoriale in format .doc , .pdf etc.Varza totala.In loc sa citim clasici , studiem manipularile de azi si le comentam toata ziua , la scoala , la facultate, acasa, la munca , peste tot .Traim in intuneric.E bun dreptul la informatii , dar sa fim seriosi , informatiile de pe internet nu pot fi verificate si restrictionate.Deci imi permit un raspuns la cele de mai sus , NU , nu sunt bune jocurile acestea, calculatorul inseamna programare si mai tarziu calcule rapide pentru avansul rapid in domeniul cercetarii.Sa lasam prosteala asta ca nu avem quad core si 4GB ram pentru quake si doom , ci mai degraba pentru a face fata unor functii recursive intens consumatoare de memorie , inainte de doom , sa se inteleaga ce e spatiul din stiva si spatiul heap , sa stie ce e aia o clasa, un obiect si eventual date private accesate prin intermediul metodelor publice.Principiul incapsularii , mostenirii ? Ce e ala ? Sigur nu e DOOM.Va multumesc pentru idee

    • 02/03/2009 1:12 pm

      E bun dreptul la informatii , dar sa fim seriosi , informatiile de pe internet nu pot fi verificate si restrictionate.
      –––––-

      De ce ai restricționa accesul la informație?!

      Acesta este Internetul: schimbul liber de informație. Imediat o sa zici ca era mai bine inainte de ’89 când informațiile chiar erau verificate și cenzurate.

    • 02/03/2009 10:10 pm

      Ba dobitocule !
      Trezeste-te la realitate. Du-te spala-te pe fata sa iti revii !
      Esti un mare prost daca in 2009 vii cu lucruri dinastea. Ca femeia e pacatoasa si eu mai stiu ce. Mi-ar fi rusine sa zic asa ceva.
      Mai bine ai strange bani pentru copiii nevoiasi decat sa aberezi in halul asta pe internet.

  4. vorks permalink
    01/03/2009 9:00 pm

    Asta e serios?

  5. 01/03/2009 9:17 pm

    @ vorks asta sau ăsta? defineste „serios”. Cred ca nu iti intelegi intrebarea, si cred ca daca aveai ceva in cap compilai ceva mai mult decat niste litere aruncate fara sens si mai trageai si o concluzie drept intrebare.Problema noastra e ca am citit 2 carti in viata si la alea ne-am rezumat la cuprins.Sau imi dai voie sa spun ca ne-am rezumat la rezumat?Nu vad un alt motiv pentru un vocabular atat de saracacios si o minte atat de lipsita de creatie.Si ca sa fac abstractie de incapacitatea ta de randare iti dau urmatorul raspuns sec : { string y=”DA SUNT SERIOS”; string x=” „; stringstream(y)>>x; cout<<x; }

  6. vorks permalink
    01/03/2009 9:23 pm

    Eu nu ma cert pe internet. Dar am citit asta si am crezut ca e o gluma. Jocuri care ii invata pe copii despre crestinismul ortodox. Si despre femeia care invata sa spele si sa gateasca? Ce e asta?? Si ideea cu priza? Doamne fereste!!

  7. vorks permalink
    01/03/2009 9:38 pm

    Pentru baieti ce jocuri se fac?

    • 02/03/2009 3:06 am

      Din câte ştiu eu, ar trebui să existe:
      –„Command and Conquer”, unde, în funcţie de versiune, termini jocul când ajungi la gradul suprem Patriarh, Papă sau „Evanghelist TV”;
      –„IGI-3: Covert Strike C”, unde scopul este să elimini toţi agenţii diavolului cunoscuţi ca „ateişti” şi să implantezi Biblia în programa şcolară;
      –„Afterlife”, unde poţi învăţa să gestionezi în mod echilibrat economia în dupăviaţă, fluxul populaţiilor de suflete etc.
      –„Doom”, care a fost deja discutat;
      –Addon-urile creştine pentru „Heretic” şi „Hexen” unde în loc de spurcăciunile diavolului de arme magice şi vrăji foloseşti cruci, busuioc, sfeştocuri cu apă sfinţită, moaşte, rugăciuni şi rituri de exorcizare.
      –„Civilisation C”, unde înveţi cum se duce o Cruciadă.
      –„Red Alert C”, unde trebuie să lupţi împotriva necredincioşilor terorişti.

      Of, aş mai continua, dar nu am ceaslovul cu linkuri pe aproape…

      • vorks permalink
        02/03/2009 8:41 pm

        Credeam ca baietii nu au voie sa manance banane sau se foloseasca joystick- uri.

  8. 01/03/2009 11:38 pm

    Stai mey ca jocul pe carel am eu nu e cu fier de calcat ce chestie.

    • 01/03/2009 11:49 pm

      Inseamna ca nu ai add-on-ul crestin. Daca esti fata trebuie sa il cumperi, o sa inlocuiasca misiunile din joc cu misiuni potrivite tie, gen spala-i barbatului lenjeria in timp ce gatesti mancare de post si-i legeni cei trei gemeni pe care i-ai conceput dupa ce te-ai intors de la slujba de vecernie.

      Daca esti baiat nu avem inca un add-on crestin. Nu poti sa il instalezi pe acesta pentru ca te-ar transforma in homosexual. In schimb trebuie sa stergi jocul, ca-i facut de Satana. Iar kitul de instalare il predai preotului din parohia in care locuiesti, apoi te duci sa te spovedesti cati ai ucis. Altfel o sa arzi in Iad.

      • Marian permalink
        02/03/2009 4:00 pm

        Cred ca tu vei arde in Iad cu toate minciunule pe care le spui(scrii).Ar trebui sa chemi politia daca cineva se joaca si ucide un personaj fictiv dintr-un joc.Esti cu capu’

  9. vlad permalink
    02/03/2009 1:23 am

    hai frate terminati-va cu kkturile astea =)))

    cine crede in Dumnezeu nu inseamna ca pacatuieste daca joaca Call of Duty :)) ce naiba chiar ati innebunit cu siteuri/bloguri despre credinta. de cand exista programatori sihastri ? :)) pai maine poimaine o sa fie si piscine la manastiri sau ce ?

    tre sa fii prea retard avortat sa pui botu la glume din astea proaste

    • 02/03/2009 3:08 am

      Doamne, mare e grădina Ta şi mulţi proşti îi sar gardul cu poarta deschisă!

  10. 02/03/2009 6:57 am

    @Vlad: Singura religie adevarata este cea ortodoxa. De aceea nu trebuie sa ne pese ce fel de prize folosesc femeile celorlalte religii, cu atat mai mult daca vorbim despre o religie careia Dumnezeu i-a dat un nume cacofonic, cum este cazul cu biserica catolica.

    • Irelevant permalink
      02/03/2009 11:49 am

      Cacofonic in limba romana.

    • titus permalink
      02/03/2009 12:26 pm

      …singura religie e cea ortodoxa?….
      sa inteleg ca ortodoxia e mai sus decat crestinismul?…
      sau ca cei care au fost crestini la inceputuri au fost ortodocsi?…nu tzin minte sa scrie asta in biblie…care de altfel e cartea care Dumnezeu a lasat-o ca sa Il cunoastem…mi se pare putin o erezie ce zici…
      adevarata religie e Isus sau Iisus (ca sa nu se supere nimeni) si vine din inima si are de a face cu schimbarea mentalitatii…

      sa fim seriosi…Dumnezeu nu are nimic de a face cu prize…sau cu stiu eu ce alte chesiuni de genul…El are de a face cu INIMA si MINTEA….

      O RELIGIE NU MANTUIE OMUL – DUMNEZEU FACE ASTA in umra pocaintei si a schimbarii mintii cu ajutorul JERTFEI LUI IISUS…

      ar fi cazul sa ne focalizam pe moralitate nu pe aiureli de prize si alte lucruri…
      e tzara plina de curve si de curvari …pipitze si cocalari…si noi ne facem probleme de prize…sa fim seriosi…
      get a life…

  11. roxana permalink
    02/03/2009 12:46 pm

    voi va luati in serios!? 🙂

  12. BuiltUpInsideOfYou permalink
    02/03/2009 1:37 pm

    =)) Genial !
    Daca o sa incepeti proiecte open-source crestine, ma inscriu si eu, pentru ca prea multe minti au spurcat jocurile astea satanice ! Pentru fiecare joc care nu ne duce in directia domnului, ar trebui un ADD-ON crestin – pentru ca si copii nostrii sa aiba un viitor in gradina domnului.

    • 02/03/2009 1:45 pm

      Avem in pregatire o versiune de linux crestina, se va numi CrestLin. De fapt e terminata si functionala, dar nu o putem pune la distributie publica pana nu avem si un logo. Iar calugarul nostru grafician (care face wallpaperele crestine) refuza sa puna cruce pe pinguin. L-am legat drept pedeapsa de crucea din curte si il tinem pe bataie, fara apa si mancare, dupa metoda Tanacu.

      • sabaualina permalink
        02/03/2009 2:22 pm

        Un preot adevarat nu ar face asa ceva. Daca sustii ca esti preot..

      • 02/03/2009 5:43 pm

        Preaslavite daniile, bago ochiu acia :

        http://www.thejesustv.com/main/media/866/Ubuntu_CE_v4.0/

        (Poti sa te uiti si pe alte video-uri, pentru ca sa vina divina inspiratie).

      • bia permalink
        22/05/2009 5:58 pm

        scuza-ma dar nu cred ca modul tau de gandire este corect.noi, femeile, suntem facute la fel ca si voi, de BUNUL DUMNEZEU, si nu suntem facute doar ca sa va tentam pe voi.sa stiti ca femeile nu se gandesc doar la sex, noi avem si alte preocupari.sau trebuie sa va amintesc ca multi barbati isi insala sotiile pentru ca au nevoie de mai multa experienta sexuala>? mereti undeva….si, sa stii domnule care ai scris aceste articole, ca ejti o varza murata daca tu, ca om al bisericii , pui religia ta mai presus de a altora.eu zic ca nu conteaza din ce religie faci parte, ci faptul ca toti il cinstim pe unul singur si adevarat TATA CERESC, DUMNEZEU.

        • solo yo permalink
          22/05/2009 9:55 pm

          bia inainte de toate te salut cu versetul 3 din matei capitolul cinci, parintele daniil este ca multi dintre noi un bun crestin ortodox, in tine se da o mare lupta, pe de-o parte dumnezeu care in minunea lui cea minunata ortodoxa ti-a manat (ca acest termen este folosit uneori si pentru alte creatii divine este doar o coincidenta) pasii tai eretici spre acest preacurat site crestin ortodox; pe de alta parte, cel al carui nume nu se pronunta de catre nici un bun crestin ortodox pune samanta indoielii pagane in inima ta.bia crede si nu pune la indoiala taina ortodoxiei, femeie pacatoasa si vei vedea minunile ceresti, leapada-te de cel necurat de nu bolovanii ceresti se vor abate asupra ta si te vor inghionti pana in ghena iadului. amin+

  13. Nicu permalink
    02/03/2009 2:39 pm

    ma bucur sa aud ca propovaduiti Cuvintele Domnului pe acest blog,intr-adevar ,Iisus ar fi facut la fel daca ar fi trait acum printre noi…Bunaoara inainte daca e sa ne uitam, dadea task-uri oamenilor de rand(pilde) si oamenii trebuiau sa-si gaseasca calea prin mai multe stagii, doar ca…ma gandesc ca le era putin mai greu pe atunci,nu existau CHEAT-uri si DLH-uri.
    Personal mi se pare genial ce v-ati propus, as dori si eu cateva wallpapere sfintite cu Apa din Fantanile Bangladejiene ale „Sfantul Iepurelui si al Iepurelui” cum s-ar traduce in limba noastra. Si eu vreau sa fiu cait sau iertat, de aceea as dori sa aplic pentru postul de programator crestin+†+, sau daca ar fi voia Celui de SUS un eventual trainning de exorcizare, caci credeti-ma cand va spun…E plina lumea de pacatosi iar demonii dintre noi suntem chiar noi, tot mai multi. Jocul pare interesant Call of Duty varianta Fier de calcat si mi-ar placea sa-l promovez copiilor unde lucrez.Sunt profesor de Religie Ortodoxa in Judetul Calarasi. Va multumesc si astept vesti de la voi

  14. 02/03/2009 2:58 pm

    oameni buni e un blog la misto ….totul e scris la misto..nimeni nu poate fii atat de bolnav incat si sa creada asa ceva..take a coffee break..chill

  15. Gonzo permalink
    02/03/2009 2:59 pm

    Parinte ne putem astepta la o versiune Multiplayer?

  16. tranca permalink
    02/03/2009 3:30 pm

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahai de **** mea majh voi va auziti????tu chiar te crezi credincios???hai sa fim seriosi

    sa incepem asa frumos ca am multe de zis
    in primul rand vreau sai felicit pe greatpurge si titus care au zis purul adevar

    sa revenim la alea noastre si sa zic ce legatura are un joc cu viata reala?nam citit biblia dar sunt sigur ca zice sa nu omori oameni nu sa te joci un joc in care ii omori. Si mai sunt sigur de ceva…ca orice lucru e bun daca se rezuma doar la o joaca
    in al 2 lea rand cu credinta ortodoxa de ce tii se pare cea dreapta?adumi un motiv bun chiar is curios(astept shi un mail). Daca o luam asha biserica ortodoxa ii aceias lucru cu cea catolica(sa ne readucem aminte de mare schisma si ca inaintea ei era o singura religie)

    jocuri crestine,bagatu cablului in prize legat la ochii, pedepse cu oameni atarnati pe cruce?hai sa fim seriosi asta nui religie.
    sa-ti zic ce pacat ai facut tu acuma la faza cu jocu shi cu priza? discriminare

    shi inca ceva….voi acuma facetzi bani pe jocuri,faceti radiouri si televiziuni(pe scurt afacere) si va datzi pe net dupa slujba.Parca tot voi(preotii calugarii si crestinii) ziceati k internetu ii cu diavolu. Va faceti de ras

    chiar astept un raspuns de la tine sa vad ce poti sami mai zici….si am niste intrebari la care as fii curios de raspunsurile tale, foarte curios

  17. Parintele Biologic permalink
    02/03/2009 5:33 pm

    Activision este publisher-ul nu creatorul. Depinde acum la care anume Call Of Duty te referi pentru ca primele si al 4-lea sunt create de pacatosii de la Infinity Ward iar al 3-lea si al 5-lea sunt facute de samavolnicii de la Treyarch. Urmatorul Call Of Duty: Modern Warfare 2 este creat tot de Infinity Ward si publicat (vandut, distribuit, promovat) tot de Activision acoperit fie-i numele cu scarna si blesteme.

  18. 02/03/2009 8:40 pm

    In locul vostru mi-ar fi rusine, chair daca nu as crede in Dumnezeu asa rusine mi-ar fi sa debitez asa ceva, pur si simplu pentru ca va injositi pe voi insiva fara rost.

  19. 02/03/2009 8:40 pm

    In locul vostru mi-ar fi rusine, chiar daca nu as crede in Dumnezeu asa rusine mi-ar fi sa debitez asa ceva, pur si simplu pentru ca va injositi pe voi insiva fara rost.

  20. Dox permalink
    02/03/2009 8:41 pm

    Apai „parinte”, la ce continut ai pe site drept in Iad ajungi. Sa aiba mila de tine Dumnezeu. 🙂

  21. antonela marian permalink
    02/03/2009 10:15 pm

    Cică „credinţa dreaptă”… Mda… N-am nimic cu ortodoxia, da mă calcă pe nervi cei care se iau de alte biserici! Ce aveţi cu noi? Aţi auzit de ECUMENISM? Intraţi pe catholica.ro şi veţi afla! Şti, a început POSTU!!! Mai lasă răutăţilă!!! BU! Încă ceva: Christos ia spus Sf. Petru (ai auzit de el?) „orice vei lega pe pămînt va fi legat şi în Cer”. El a „legat” biserica din Roma, deci Biserica Catolică! BU!

    • 02/03/2009 10:22 pm

      BU? Antoanelo, te rog nu mai behai. In alta ordine de idei, singurul popor precrestin din Europa a fost poporul get, e vremea cand romanii (cei din Roma de astazi) practicau sexul in grup si homosexualitatea. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu poate da intaietate bisericii unui asemenea popor. Mai citeste, nu crede tot ce-ti spun papistasii catolici. Fereste-te de secte pentru ca uite, incepi sa vorbesti nearticulat.

  22. Basty permalink
    03/03/2009 11:43 am

    Părinte biologic, aurită fie-ţi gura cu care ai scris sfintele cuvinte întru clarificarea provenienţei creştinului joc.

  23. 03/03/2009 10:50 pm

    Sunt in ceata: articolul asta este o parodie, sau tu chiar crezi ce scrii acolo?

    • raluca permalink
      05/03/2009 6:07 pm

      Frate Razvan, nu pune la indoiala vorbele sfinte ale Parintelui Daniil. Focul Iadului se alege de tine, daca nu dai ascultare.

      • 05/03/2009 8:14 pm

        Si eu sunt crestin, dar unele lucruri de pe acest blog mi se par ciudate.

        Poate imi raspunde si mie cineva la unele observatii:
        1) persoana care are acest blog este intr-adevar preot?
        2) @raluca: Tu chiar crezi ca daca nu sunt de acord cu tot ce spune parintele, ajung in iad ? Ma intereseaza ce crezi tu: eu am deja o opinie formata.

    • Buuuff permalink
      05/03/2009 7:16 pm

      Intrebarea e MAI grava :
      TU nu crezi ce scrie acolo ???
      ..o sa ma rog pentru tine..

    • Buuuff permalink
      05/03/2009 8:33 pm

      @ Razvan (360romania.eu) : fata de ceilalti ‘pagani necredinciosi’ de prin commenturi, imi place ca ai decenta si bun simt… – si nu sunt eu in masura sa judec asta, e doar parere proprie.

      Pastrand totusi un iz de „mister”, parerea mea e ca blog-ul acesta, nu face referinta la credinta in sine si fara a-l supara pe „preafericit”, Daniil este un ‘preot’ ca si alti preoti de pe internet care se ‘bucura’ :)) de taina de a fi preot. In principal, la fel ca si alti preoti ‘blogisti’, el isi spune parerea proprie… si acuma te gandesti tu ..cam ce o fi.. 😉

  24. 05/03/2009 5:18 pm

    Parinte Daniil, eu sint un jucator inveterat de World of Warcraft. Omor zilnic mii de creatii ale satanei (undead adica) si ma inhaitez cu paladini si preoti care folosesc Lumina Sfanta. Este World of Warcraft un joc potrivit pentru crestini?

    Multumesc!

    • Buuuff permalink
      05/03/2009 8:49 pm

      Este un joc bun pentru japonezi, deoarece ei in erezia lor isi permit sa moara asa ieftin. Iti sugerez jocul „World of Jesus” [acum valabil la preotul din zona ta [vezi „Magazin ortodox – pentru update-uri] ], unde in loc de paladini si alte aberatii o sa joci cu Isus si apostolii sai, impotriva lui Iuda ( level 82). Momentan, doar atat e valabil insa un crestin are indelunga rabdare si nu se va satura niciodata de a juca si un singur stagiu cu Isus.

  25. raluca permalink
    05/03/2009 8:38 pm

    @Razvan (360romania.eu)

    „Cine nesocoteste invatatura Tatalui, focurile Iadului vor napadi sufletul acestuia, in vecii vecilor, fara de scapare!” – scrierile sfinte
    Parintele Daniil, luminat de Sfantul Duh, poate sa spuna pe intelesul nostru Taina Bibliei, sa inteleaga si mioara de rand. Iar tu, pui la indoiala aceste invataturi.
    Mare grija Razvan, sa nu cazi in ispita Diavolului, sa fii pierdut pentru totdeauna.

    • 05/03/2009 9:28 pm

      @Razvan (360romania.eu)
      “Cine nesocoteste invatatura Tatalui, focurile Iadului vor napadi sufletul acestuia, in vecii vecilor, fara de scapare!” – scrierile sfinte
      Parintele Daniil, luminat de Sfantul Duh, poate sa spuna pe intelesul nostru Taina Bibliei, sa inteleaga si mioara de rand. Iar tu, pui la indoiala aceste invataturi.
      Mare grija Razvan, sa nu cazi in ispita Diavolului, sa fii pierdut pentru totdeauna.

      Eu pun la indoiala orice: asa imi este natura. Chiar si cand am citit parti din Biblie am fost „Toma necredinciosul”. Mi-ar fi placut sa am o discutie cu Iisus pentru ca sunt multe lucruri pe care nu le inteleg.

      Revin la ideea initiala – acest blog mi se pare ciudat. Hai sa va spun de ce… Eu sunt un veteran in discuti pro/contra Dumnezeu. Incerc sa il gasesc pe Dumnezeu pe cale logica, cu alte cuvinte doresc sa am un rationament extrem de clar in privinta a tot ceeea ce sustin in legatura cu Dumnezeu. Am avut discutii aprinse cu foarte multi atei, unii dintre ei avand o inteligenta peste medie. Niciodata nu am pierdut o astfel de discutie, in sensul ca nici un ateu nu mi-a putut demonstra vreodata logic inexistenta lui Dumnezeu. Toti au o fisura in logica lor sau pornesc de la idei preconcepute (cei cu un IQ scazut, totdeauna pornesc de la idei preconcepute). Din pacate, nici reversul medaliei nu poate fi demonstrat: nu este posibil sa ajungi la Dumnezeu strict pe cale rationala.

      In fine. De ce va spun eu toata povestea asta ? In discutiile mele – rata de oameni care ma sustin relativ la cei care ma contreaza – este de 1 la 10 (aproximativ). Indiferent cat de clare imi sunt ideile, ele sunt respinse pentru ca pe net exista „moda” respingerii lui Dumenezeu. Exista „moda” negarii a tot ce vine pe cale sprirituala. Oamenii doresc sa considere argumente care vin strict pe cale rationala, dar unii uita ca ratiunea nu este singura forma de cunoastere.

      Si acum am ajuns in sfarsit la nedumerirea mea: de unde ati aparut mai oameni buni cu totii pe acest blog? Daca mai merg pe 1000 de alte situri nu mai gasesc pe unii ca voi. Iar aici credeti-ma ca stiu ce spun: inspir si expir Internet de ani de zile, in ultimii 2 ani avand ca parte din atributii sa citesc tot ce misca pe net.

      In acest moment, am banuiala ca de fapt exista o singura persoana care posteaza sub pseudonime diferite. Este putin probabil sa se fi spart conducta cu credinciosi tocmai pe acest blog. Time will tell if I am wrong.

      Alt aspect: situl meu are un modul de Revista Presei – in acest modul orice membru inregistrat poate sa introduca stiri/articole. Daca doriti sa promovati unele articole, o puteti face in mod gratuit la Revista Presei.

      • raluca permalink
        05/03/2009 9:38 pm

        Mare adevar graiesti Razvan! Sa ne rugam, tinandu-ne de mana, fara haine, in fata Domnului, asa cum ne-a facut la inceput, pentru ca suntem Copiii Lui.

      • Buuuff permalink
        05/03/2009 9:52 pm

        Problema e defapt inversa. O bunaoara, ca si in viata de zi cu zi.. Domnul calauzeste pe toti inspre acest loc sfant si intelept, insa celor fara credinta nu l-i se arata ci apare „this page can not be displayed” sau „page not found” – si aici depinde si de browserul folosit – deoarece daca folosesti internet explorer, acesta e facut de Microsoft si … sa nu zic ma multe.
        De aceea din imediat 7 miliarde doar 42.000 au ajuns pe blog :(.
        Acesta este un loc un vin doar oile domnului, si nu acceptam altfel de oi !

        De aceea suntem asa multi crestini.

        Ne bucuram sa te avem alaturi, frate Razvan (360romania.eu)

  26. 05/03/2009 9:52 pm

    @raluca: Am mai citit propunerea ta „de a ne ruga fara haine” la Dumnezeu. Propunerea initiala ii era adresa unui utilizator care avea pseudonimul „Anonim”.

    Tocmai vroiam sa spun ceva in acel thread, dar fiindca ai raspuns inaintea mea, am sa o fac aici.

    De reactia lui Dumnezeu nu ma indoiesc, dar de reactia unui barbat ateu sau nu in prezenta unei femei dezbracate imi permit sa am indoieli.

    De ce tot mentionezi „fara haine”? Are asta vreo importanta in ochii lui Dumnezeu? Daca da, cum ai ajuns la concluzia asta?

    Te-ar deranja daca mi-ai spune mai multe despre tine? In speta: esti la vreo manastire? Esti la facultate? Ai 80 de ani? Ai 20 de ani? Esti maica?

    Pari foarte pornita in convingerile tale pro-Dumnezeu. Asta este ceva recent pentru tine sau asa ai fost invatata in familie?

    Spre exeplu, despre mine se pot afla usor foarte multe. Sunt webmasterul sitului 360romania.eu. Foarte multe informatii despre mine sunt disponibile acolo. Cu alte cuvinte, daca as afla si eu mai multe despre tine si alti „credinciosi”, aria de informatii ar fi mai uniform distribuita – iar acest lucru ajuta totdeauna la crearea unor discutii de calitate.

    • 05/03/2009 9:58 pm

      Pseudonimul persoanei despre care am vorbit mai devreme era „Ateu” si nu „Anonim”.

    • 05/03/2009 10:17 pm

      Cred ca trimiterea oitei lui Dumnezeu Ralucone la nuditate are legatura cu Adam si Eva dinainte de pacatul primordial. Dupa ce au gustat fructul oprit, Adam si Eva au realizat ca sunt goi si asta nu-i bine, lucru care l-a maniat pe Dumnezeu. De unde putem trage concluzia ca o tabara de nudisti ii este mai pe plac decat un sobor de preoti. Legat de ce spui referitor la barbatii atei, sa stii ca ateu nu este egal cu violator la fel cum homosexual nu este egal cu pedofil. Ultima fiind o confuzie des intalnita, mai ales printre simpatizatii Noii Drepte si alte tipuri de galerii de fotbal.

      • 05/03/2009 10:31 pm

        @Daniil Pravoslavnic

        Niciodata nu am sustinut ca ateu=violator! Nici nu inteleg cum se poate deduce asa ceva din textul meu. Ceea ce doream sa sugerez este faptul ca un barbat sanatos dpdv fizic care se uita la o femeie dezbracata nu se duce cu gandul la rugaciune.

        Raluca a raspuns mai jos – dilema a fost rezolvata. Nu este vorba de o rugaciune „fara haine” ci „sincera”.

      • 05/03/2009 10:34 pm

        Parinte, cred ca ai confundat-o pe Raluca cu mine, vazui ca ea e activa aici, in nici un caz eu. Inteleg ca ti-a ramas numele meu tiparit pe retina, dar ma flatezi prea tare din prima cu asemenea mentionari 😀

    • raluca permalink
      05/03/2009 10:21 pm

      Frate Razvan, poate m-ai inteles gresit. „fara haine” inseamna fara ascunzisuri, nu trebuie sa iei mot-a-mot. Totusi, unii Sfinti Parinti spun chiar si fara haine, pentru a scapa de rusinea de la inceput, cand in Rai, Adam si Eva au mancat din pomul oprit si au spus ca sunt goi.
      Atunci, cand doi crestini, se roaga „fara haine”, cunosc mangaierea blanda a Tatalui Ceresc, care ii cheama in Rai, sa se bucure de fericirea vesnica.
      Am 21 de ani, preacucernica roaba a lui Dumnezeu, in voia Sa traiesc pe Pamant, sa ii aduc lauda, iar cuvantul Sau sa il cant usor, pe ritmuri de iubire, catre toti care au suflare de om in ei, pentru a prinde aripi, si a ne intoarce iar la Tatal Nostru.

      • 05/03/2009 10:37 pm

        Frate Razvan, poate m-ai inteles gresit. “fara haine” inseamna fara ascunzisuri, nu trebuie sa iei mot-a-mot. Totusi, unii Sfinti Parinti spun chiar si fara haine, pentru a scapa de rusinea de la inceput, cand in Rai, Adam si Eva au mancat din pomul oprit si au spus ca sunt goi.

        Binenteles, ca nu trebuie sa iei totul mot-a-mot, dar, in lumea mea, „fara haine” are o semnificatie destul de precisa. Sugerez sa folosesti expresia asta cu grija. In opinia mea, cei mai multi oameni vor intelege altceva decat ceea ce vrei sa comunici.

    • unu' permalink
      05/03/2009 11:02 pm

      in legatura cu intrebarile adresate personajului: nu au nici o logica, deoarece nu o sa afli un raspuns multumitor din partea respectivei fiinte care, dealtfel, se considera mult superioara meltenilor.
      cat despre concluzia la care ai ajuns, aceea ca este pro-dumnezeu, inclin sa cred ca este eronata; personajul nu se regaseste in enumeratie, respectiva tot o trage cu manipularea clericilor asupra maselor(marginite in gandire dar, totodata, maleabile), lucru pe care nu-l contest dar nu asta face esenta. sunt si alte nenorociri si discriminari pe planeta astfel incat manevrarea spetei clerice a restului nu reprezinta ceva spectaculos.insa, cei care au gandit si realizat blogul, par sa ne ilumineze despre sursa tuturor tragediilor(clericii), ajutandu-ne astfel sa razbim la suprafata.
      ideea e ca: personajele sunt doar niste atei care, incredibil, sunt revoltati de prostia celor manipulati, ei incercand, repet, sa le arate ca totul este o fantasma.asa ca orice discutie purtata cu acesti ilustri nu se invarte decat in jurul aceleiasi idei.
      nedumerirea e: de ce tin sa ne impartaseasca aceste porniri ale lor? adica, nu ar putea mai bine sa se abtina? daca tot sunt in relatii glaciale cu dumnezeu, atunci de ce tin sa demonstreze ca nu exista? nu ar putea, daca totusi au descoperit adevarul, sa-l tina pentru ei si sa-i lase pe melteni in primitivismul ce le guverneaza viata monotona? dar, se pare ca sunt ‘buni crestini’ si tin sa ne elucideze misterul, mister pe care au reusit sa-l intrepatrunda si sa-l biruie in urma unor deductii logice, pentru ca totul se bazeaza pe logica, fireste.

  27. cristi permalink
    07/03/2009 12:30 am

    Parinte… dar cum trebuiau facute prizele astea, atat timp cat la fizica am invatat ca trebuie un plus si un minus si eventual impamantarea? Unui om sanatos nu-i trece prin cap ca bagatul in priza a unui stecher inseamna dubla penetrare (auzi, da de unde stii matale de dubla penetrare sau de sex total? -bag seama ca te preocupa). Asa si o zi de dat cu sapa in pamant , la cum te misti acolo poate reprezenta o orgie, un sex animalic. Ce sa mai spun de bagatul atei in ac!!!
    In primul rand nici nu cred ca esti un calugar autentic, iar daca iti faci totusi veacul prin vreo manastire… ce sa zic, inteleg acum de ce cei de la patriarhie isi fac primii pasapoarte biometrice…
    Plus ca pentru ideile unor idioti ca tine s-au facut atatea cruciade, s-a inventat „Sfanta Inchizitie”, au fost arsi pe rug oameni care spuneau ca Pamantul e rotund etc etc etc
    Ca sa stii si tu, violenta e violenta. Nu devine „sfanta” daca se face „in numele Domnului” si nici nu are justificare.

    PS: poate e vremea de rugaciune, nu de jocuri „sfinte” si „sfintite” gen Doom etc etc

    • 07/03/2009 12:39 am

      Prizele sunt inventia Satanei, orice crestin adevarat stie ca poate tine un bec aprins daca-l monteaza la o roata in care alearga un hamster. In rest ai dreptate, e vremea rugaciunii. Eu o sa ma rog pentru tine.

    • raluca permalink
      07/03/2009 12:40 am

      @cristi: esti departe de calea cea dreapta a Tatalui Ceresc; am sa ma rog pentru tine.
      Electricitatea e actiunea dracilor. Cum crezi ca merge un televizor? Il bagi in priza, iar dracusorii, spiritele lor, merg pe cablu (ceea ce numesc oamenii de stiinta ca fiind curentul electric) si imaginea apare pe ecran. Ca dovada, uite cate violuri si crime sunt prezentate la televizor. Cine arata asa ceva oamenilor sa ii sminteasca? Dracii, evident!
      Uneori, ingerii care ne vegheaza, se bat cu dracii, si dupa ce castiga, se baga si ei pe cablu, prezentand imaginea unui parinte pe ecran (de obicei la Trinitas TV), sau unul invatator moral (manelistii).
      Violenta sfanta? Ratacitul trebuie educat, si adus in cele biblice. Crezi ca daca ii aplici o bataie, care il lasa fara o mana, cu ceva rani, fara un ochi, dar totusi ajunge sa cunoasca opera Domnului, si sufletul sau se va mantui, iti va reprosa in viata de apoi?
      Trupul e trecator, sufletul conteaza. Daca trupul trebuie sacrificat, biciuit, in favoarea sufletului, se cheama actiune sfanta.

  28. solo yo permalink
    07/03/2009 1:25 am

    da si scrie si cartea sfanta, daca ochiu te face sa pacatuiesti, scoate-l si mana la fel, sa o tai,dar yo am o nelamurire :pe mine ma mai face si altceva sa pacatuiesc si parca nu as amputa acel organ,cred ca mai am nevoie de post si rugaciune.

  29. 07/03/2009 2:01 am

    Puterea de decizie nu trebuie sa fie in mainile noastre!

    Doar bunul dumnezeu ne poate dicta cand sa ucidem! Cand domnul le-a vorbit celor care au organizat cruciadele, a fost un mesaj real, venit rasunator din ceruri!

    Insa, jocurile pe calculator au un mesaj fasl, de la cel care isi spune Game Designer! Unealta SATANEI!!!11!!!!

    Eu ca parinte nu ma implic aproape deloc in cresterea copilului meu, pentru ca stiu ca bunul dumnezeu imi pazeste odrasla nedorita (dar pe care am primit-o dar ceresc caci prezervativele sunt unealta satanei!!!!!!!!). Insa, cat timp eu il ajut pe parintele Stelian sa dea gata vinul sfiintit, pentru a auzi mai bine vorba domnului dumnezeului nostru cel sfant si curat, odrasla mea cade prada, (tu-i gura masii care l-a facut, scarba de femeie joasnica!) jocurilor satanei!

    Poate odrasla mea vrea sa ma intrebe, cand ajung acasa, daca e bine sa ucizi, asa cum a vazut in jocurile alea sataniste. Dar deja sunt prea imbatat de vorba cereasca, asa ca il las pe bunul dumnezeu sa il tina pe calea cea buna!

    Dar odrasla mea, satana mica, a ucis! In mod evident (dupa cum mi-a zis parintele Stelian) nu este vina mea! Este vina jocului facut de necuratul Game Designer!

    Sa ne traiti parinte Stelian, ca orice discutie cu prea-luminata ta minte ma face sa fiu impacat cu sufletul! Propun sa militam vehement impotriva celor 6 cele mai vandute jocuri violente!
    OOOOOOOOO doamne! acum inteleg! sunt 6! 666! CIFRA SATANEI!!!!111!!!!

    • 07/03/2009 3:58 am

      Victore se vede clar ca esti intru totul curat la minte si la suflet. Ne bucuram ca esti alaturi de noi in demersul parintelui Daniil de a propovadui calea cea intr-adevar dreapta.

      • 07/03/2009 6:39 pm

        aici deja dai dovada ca m-ai inteles…

        • 07/03/2009 6:54 pm

          Tu vrei sa te certi Victore si Tibetul sufera. 😐 SAVE TIBET !!!!!!!

          Ti-am zis aici ce ma preocupa pe mine: https://luminasfanta.wordpress.com/2009/03/07/fara-internet/#comment-878

          • 07/03/2009 7:24 pm

            deconstructia mesajului initial. analiza metaforei (si asta doar zgarie suprafata):

            1.Puterea de decizie nu trebuie sa fie in mainile noastre! = frica pe care orice om o are de a-si alege calea, asa cum simte el, prin rationament. Inainte sa-mi aleg calea, trebuie sa o analizez, pentru a vedea daca afecteaza negativ pe cineva. optiunile cele mai usoare, de obicei afecteaza negativ pe cineva. optiunile care mie imi sunt dificile, inaccesibile, care par imposibile, normal ca nu vor fi intreprinse, pentru ca eu caut comoditate, nu spiritualitate. De ce sa te ascult cu adevarat, cand pot sa te ignor, si sa te acuz de ateism, terorism sau alte cuvinte inventate pentru a-mi ascunde mie frica de a te intelege?

            Doar bunul dumnezeu ne poate dicta cand sa ucidem! Cand domnul le-a vorbit celor care au organizat cruciadele, a fost un mesaj real, venit rasunator din ceruri! = de ce sa incerc sa inteleg musulmani, budisti sau crestini, cand pot asculta un „reprezentant” al zeului in care cred, un refugiu pentru o minte lenesa. de ce sa lucrez impreuna cu niste oameni, sa COMUNIC pentru a evolua, sa ii ajut si sa ii las sa ma ajute, cand pot sa ascult un singur individ (presedinte, preot, dumnezeu) care imi poate oferi din start solutia pentru calea dreapta, fara sa fie nevoie sa imi bat eu capul cu rationamente de ordin superior, specifice Homo Sapiens.

            Insa, jocurile pe calculator au un mesaj fasl, de la cel care isi spune Game Designer! Unealta SATANEI!!!11!!!! = jocul nu trebuie privit ca o instigare la violenta, chiar daca asta arata. dupa ce omori mii de oameni intr-un joc, designerul vrea sa te intrebe de fapt „acum ca ai castigat lupta, dar in urma ai mii de cadavre, asta te face mai bun decat dusmanul? sau tocmai te-ai injosit, pentru ca in loc sa discuti cu el, ai ascultat calea fricii, si ai retaliat cu o violenta inzecita de sute de ori?” mesajele sunt peste tot, dar suntem orbi si surzi din cauza fricii. cautam refugiu, ignoram metafore, nu ne pasa de ce vor altii sa zica.

            Eu ca parinte nu ma implic aproape deloc in cresterea copilului meu, pentru ca stiu ca bunul dumnezeu imi pazeste odrasla nedorita (dar pe care am primit-o dar ceresc caci prezervativele sunt unealta satanei!!!!!!!!). = de ce sa rationez cand ar fi momentul cel mai bun sa aduc o fiinta pe lume, si sa inteleg ca nu pot crea o viata decat atunci cand sunt pregatit sa o ingrijesc. este mult mai simplu sa actionez din instinct, si sa vad cum se desfasoara evenimentele apoi. DE CE SA IMI PESE de viata care s-a rupt din comuniunea mea PURA cu o femeie, cand pot sa spun ca a fost un act DIVIN, la care eu prefer doar sa asist, in loc sa intervin. Cu totii putem fi DIVINI, daca ne pasa de cel pe care il creem.

            Insa, cat timp eu il ajut pe parintele Stelian sa dea gata vinul sfiintit, pentru a auzi mai bine vorba domnului dumnezeului nostru cel sfant si curat, = imi este mult mai simplu sa caut mesajul acolo unde nu este, decat sa deschid ochii si sa ascult ce mi se spune de fapt.

            (tu-i gura masii care l-a facut, scarba de femeie joasnica!) jocurilor satanei! = femeia clar este de vina pentru ca a nascut copilul, eu nu pot fi tinut responsabil. Ce daca eu nu am rationat inainte sa CAD PRADA INSTINCTELOR ANIMALICE, fara sa ma gandesc la viata pe care o voi crea, si pe care va trebui sa o ingrijesc pana cand mor?

            Poate odrasla mea vrea sa ma intrebe, cand ajung acasa, daca e bine sa ucizi, asa cum a vazut in jocurile alea sataniste. Dar deja sunt prea imbatat de vorba cereasca, asa ca il las pe bunul dumnezeu sa il tina pe calea cea buna! = orice forma de viata, are intrebari. mai ales viata pe care eu am creat-o, are intrebari pentru mine. Dar mie imi este mult mai comod sa NU ii raspund, mai ales cand nu stiu raspunsul. Mi-e mult mai usor sa imi pocnesc copilul peste gura, cand ma intreaba „de ce zboara pasarile, tati?”, decat sa incep sa ma intreb de ce zboara pasarile. Ce comod este raspunsul „Pentru ca asa a vrut Dumnezeu!” Hai sa mutam responsabilitatea creatiei in mainile altuia, in loc sa vedem ca si noi suntem un soi de dumnezeu pentru viata pe care noi am creat-o…

            Dar odrasla mea, satana mica, a ucis! In mod evident (dupa cum mi-a zis parintele Stelian) nu este vina mea! Este vina jocului facut de necuratul Game Designer! = daca copilul greseste, MI-E mai comod sa dau vina pe altcineva, in loc sa vad ca principala vina este a MEA! pentru ca eu nu l-am ajutat destul sa se dezvolte, pentru ca eu nu l-am facut sa rationeze, pentru ca l-am pocnit peste gura cand mi-a pus intrebari de care mie imi este frica. Este mai usor sa cred ca e mana satanei, decat sa imi recunosc greselile. Decat sa inteleg cu ce am gresit eu, pot foarte usor sa dau vina pe Joc….

            Sa ne traiti parinte Stelian, ca orice discutie cu prea-luminata ta minte ma face sa fiu impacat cu sufletul! = orice cleric care pretinde ca transmite un mesaj divin, da vina pe altcineva, in loc sa dea vina pe mine. Imi spune ca eu nu am gresit cu nimic cand l-am plesnit pe copil peste bot, imi spune ca e vina jocurilor. NICI UN CLERIC nu ma indeamna sa imi cresc copilul cat mai bine pot. In schimb, ma invata ca pot foarte usor sa dau vina PE ALTCINEVA, PENTRU GRESELILE MELE!

            Propun sa militam vehement impotriva celor 6 cele mai vandute jocuri violente!
            OOOOOOOOO doamne! acum inteleg! sunt 6! 666! CIFRA SATANEI!!!!111!!!! = cautand un vinovat in exteriorul sufletului meu, NU PRIN INTROSPECTIE, cum ar fi normal, si eu cad prada violentei. nu neapararat o violenta fizica, ci o violenta ideologica, care poate fi chiar mai periculoasa.

            citeste ceea ce spun, incearca sa intelegi ceea ce vreau sa transmit. nu ti-ai dat seama, din cauza complexitatii metaforei, dar eu gandesc destul de „tibetan”. Si in acelasi timp, gandesc si „musulman” si „crestin” si „ateu”. Si suma acestor influente, pentru mine, inseamna sa gandesc liber. Si mai ales, inainte sa caut un motiv exterior, in afara puterii mele, intotdeauna ma uit in OGLINDA!

            In opinia mea umila, daca tii partea cuiva, deja ai gresit. Toti au dreptate, dar singura chestie pe care nu pot sa o inteleaga este rezonanta si conlucrarea. Frica si refugiul. E mai usor sa dai vina pe altul, ca nu te intelege, decat sa accepti ca de fapt, toti vorbim aceeasi limba. E mai usor sa spui ca Victor nu merge in directia care trebuie, decat sa incerci sa ii asculti metafora. Sa-l ucidem pe Victor, pentru ca nu intelege nimic. E un prost, nu merita sa ne batem capul cu el.

            Dupa mii de ani in care mesajul este acolo, fiecare doctrina se bate cu pumnii in piept ca a inteles. NIMENI inca nu a inteles (nici macar eu). Intr-un numar finit, nu vom intelege niciodata. Cand ne vom uni ca un tot, si vom rezona, nu in directia cruciadelor, jihadului, atacului preventiv si a retalierii, ci in directia conlucrarii pasnice si a impingerii progresului pentru evolutie sociala si umana vom atinge o miime din intelegere. Abia atunci va incepe epoca de aur a Homo Sapiens. Abia atunci vom merge la Homo „Molto” Sapiens!

            Furnicile, in opinia mea, sunt de milioane de ori mai avansate decat noi. Sa ne fie fie rusine! (si chiar si in fraza asta, vor exista oameni care vor cauta sa ucida furnici, decat sa se intrebe de ce sunt mai evoluate decat noi)

            PACE! (marile adevaruri stau ascunse in fata noastra. suntem niste orbi, mandri si prosti. probabil si firul de nisip crede ca lumea lui este doar plaja pe care sta.)

  30. 07/03/2009 7:44 pm

    Esti prea profund Victore pentru puterea noastra de intlegere.
    Ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne ierte ca in nimicnicia noastra nu am reusit sa patrundem adevaratul inteles al povetelor tale intelepte.
    Nu stau acum sa explic ce am vrut sa scriu si eu in mesajul cu „animalul decompanie” ca acum ma gindesc mai mult la semenii mei din Tibet care sufera.

    SAVE TIBET !!!!!!

    • 07/03/2009 7:50 pm

      putem sta o eternitate sa ne gandim la ei. putem suferi o eternitate alaturi de ei, dar in continuare nu vom cauta raspunsuri. sa suferi pentru altii este usor. refugiul mai sus mentionat.

      SA CAUTI CAUZA PENTRU CARE EI SUFERA, sa o accepti, sa o intelegi, si sa incerci sa o schimbi, prin rationament, nu prin MILTARE pentru cauza, ci prin acceptare, este ceea ce ne opreste.

      imi pare rau ca lumea asta inca nu ma intelege, si imi pare si mai rau ca am incercat sa vorbesc.

      PACEA este o expresie MULTILATERALA, nu UNILATERALA. daca incerci sa cauti pace doar pentru Tibetani, din start lupti impotriva agresorului lor… deci nici macar tu nu ai gasit pacea.

      PACE!

      • 07/03/2009 7:57 pm

        Din nou ma depaseste Vivtore ce ai scris tu mai sus. Gindul meu sta doar la rugaciune pentru fiii Domnului din toata lumea.
        In prezent stiu ca fratii nostri din Tibet sufera si la ei imi sta gindul intr-adevar. Dar rugaciunile noastre se indreapta si sint facute intru iertarea si izbavirea tuturor semenilor nostri.
        Cum poti sa spui ca eu nu am gasit pacea? : – / Pacea mi-o gasesc doar atunci cind sint in casa Domnului si ma rog pentru izbavirea sufletului

  31. 07/03/2009 8:04 pm

    daca te rogi, intri in refugiu. tocmai te-ai oprit din intelegere.

    nu vrei sa intelegi ce se intampla, si te limitezi la ceea ce iti este comod. ti-e frica sa intelegi ca in haos, de fapt, exista ordine.

    mai citeste o data deconstructia metaforei, si citeste-o cu mare atentie la fraza „si asta doar zgarie suprafata”. chiar si aceasta deconstructie, este in sinea ei o metafora…

    atat timp cat iti este frica (pentru altii, nu neaparat pentru tine) metafora inca nu a fost deplin inteleasa. inca stai refugiat in credinta si rugaciune, in loc sa incerci sa intelegi. inca vrei sa pui controlul in mainile altuia, in loc sa faci introspectie, si sa intelegi cu adevarat ce se intampla. trebuie sa te rogi, pentru ca nu intelegi.

    infinitatea complexitatii este atat de evidenta, in orice lucru. suntem orbi, mici si speriati.

    • 07/03/2009 8:28 pm

      Observ cu mare mihnire in suflet Victore ca necuratul ti-a mutat gindul cel bun pe o cale gresita. Initial cu bucurie ma gindeam ca esti unul de-al nostru dar acum ma gindesc ca esti din tagma celor care cred in idolul fals numit Darwin.
      Intr-adevar refugiul nostru este in rugaciune si nu vad ce este asa rau in asta.
      Noi nu trebuie sa „incercam sa intelegem nimic” pentru ca voia Domnului este una singura, cea pe care ne-o impartaseste Biblia si Sfintii Parinti prin povetele lor intelepte. Nu poate fi pe lume un alt adevar. Atunci, daca este cunoscut adevarul, ce mai trebuie sa intelegem?
      De inteles, intelegem atit cit trebuie si cit este necesar. Ce nevoie ai mai mare sa intelegi altceva decit vointa Domnului, care este bine stiut ca le face pe toate asa cu crede el de cuviinta? Daca o sa ai incredere in bunul nostru Dumnezeu ca el stie ce face si le face bine pe toate, o sa vezi ce usurat si linistit o sa te simti. O sa scapi de toate grijile si necazurile cotidiene, n-o sa ti se albeasca parul prematur de la stress, o sa ai o dantura sanatoasa. Bine aici e recomandat consumul de alimente sanatoase cum ar fi apa sfintita si ceaiul de post – ©Daniil Pravoslavnic.
      Credinta si rugaciunea, dupa cum observi, au numai efecte benefice atit asupra trupului cit si a sufletului.

    • raluca permalink
      07/03/2009 9:30 pm

      Daca ceva nu este scris in Biblie, inseamna ca nu are importanta, nu e necesar Mantuirii. Deci, restul este INUTIL. In Sfanta Scriptura, nu se scrie de telefon, calculator, satelit, big bang, si multe alte nascociri dracesti. Acestea sunt inventii pentru a ne distrage mintea de la Calea Adevarata, a Domnului, si sa dam sufletul nostru pe mana Diavolului.

  32. Cristi permalink
    08/03/2009 1:13 am

    Parinte dar despre muzica de ce nu vorbesti ? Sunt multi cantareti posedati cred eu, de exemplu Kurt Cobain (Nirvana). In melodia „Smells like teen spirit” el face clar o aluzie la sexul premarital. Ar mai fi si altii precum cei de la System of a Down ei instigand la violenta prin melodia „Bring your own bombs”
    Oricum, eu cred ca inca sunt sanse. Fratele 50 Cent spune in opera sa numita „PIMP” ceva de genul „I don’t know what you heard about me/ But a bitch can’t get a dolar out of me”. Aici in incercarea mea de a intelege ce vrea sa spuna cuviosul mentionat mai sus mi-am dat seama ca el cunoaste bibilia foarte bine stiind despre statutul femeii in societate spunand clar ca femeia nu poate scoate nici macar un dolar de la el.
    Ce credeti ? Am dreptate ?

    • 08/03/2009 1:41 am

      Voi vorbi si despre muzica, toate la timpul lor, fiule. Atentie mare insa, nu mai vorbi despre Cobain la prezent caci demult este dus spre iad, unde este coleg de cazan cu Maria Antoaneta. Au fost asezati astfel incat nici unul dintre ei sa nu aiba vreo bucurie, daca ma-ntelegi ce vreau sa spun.

      • Cristi permalink
        08/03/2009 3:33 am

        Pai vorbesc la prezent parinte ca melodiile lui inca se pot cumpara de la orcice butic online de-al Satanei specializat in vanzarea de muzica neaprobata de Biserica. Dau vina pe cei ce ar trebui sa se ocupe de protectia generatiei actuale, sa cenzureze toate trupele diavolului de la Led Zep pana la cei din zielele noastre. Si ca tot veni vorba de dracii de la Led Zeppelin, parinte vreau sa stii ca ei sunt cei mai mari dusmani ai ortodoxismului. In melodia Stairway to Heaven ei vorbesc despre o femeie (unealta a diavolului stim cu toti, de la Eva incoace majoritatea sunt la fel) care a „cumparat” calea sprea Rai. Pai credinciosul de rand cand aude asa ceva ramane fara speranta si e mai predispus catre cele rele.
        Sper din toata inima ca vei face o diferenta parinte Daniil

  33. 08/03/2009 2:01 am

    eu vorbesc cu niste „orbi” pe care incerc sa ii fac sa inteleaga. le spun despre oglinda si despre cautarea sinelui in oglinda. le spun despre ascultarea divinitatii de acolo de unde se aude.

    dar eu sunt orb si surd, si nu vreau sa ascult ce spun ceilalti. acum ma simt ca o furnica, care nu a vrut sa asculte muntele.

    1. imi cer scuze
    2. rad cu hohote de copil cand inteleg ca toata lumea are dreptate. incep sa sper ca ratiunea umana, si vointa divina (oricare abordare a divinitatii ar fi) nu presupune decat un singur lucru: daca vrem sa avem Rai pe pamant, Eden, Zen, ziceti-i cum vreti, trebuie sa ne ascultam semenii.

    Imi cer scuze ca pornisem o cruciada in numele meu, o furnica.

    PACE!

    • 08/03/2009 5:39 pm

      Exact Victore, trebuie sa ne acultam semenii dar mai sus ma apostrofai ca-mi ascult semenii din Tibet care pling de suferinta.

      SAVE TIBET !!!!
      😐 😐 😐

    • lavi permalink
      27/04/2009 1:52 pm

      victore, sincer, ceea ce zici tu mi se pare incredibil de adinc si intelept. dar am o singura nelamurire: nu ti-ai dat seama ca asta e un site facut la gluma? adica oamenii astia fac biza, intr-un mod destul de plin de umor, de religia ortodoxa. tu ai incercat sa vorbesti la modul serios cu ei, pe cind ei doar merg pe filmul lor, amuzant de altfel. oricum, subliniez inca o data, ca mi se pare ca ai niste idei cu adevarat faine si o filosofie interesanta.

  34. adrian permalink
    10/03/2009 10:02 am

    bah,ciudat ca unii iau pe bune tot ce scrie pe site….inca nu-si dau seama ca site-ul e facut la caterinca=))))doamne,ce idioti sa-mi bag pula

  35. Brother-Captain Davian Thule permalink
    14/03/2009 11:43 am

    Parinte Daniil pot sa va recomand godhammer2 e un remake crestin al lui warhammer 2,in care lupti crestineste impotriva creatiilor satanice,iar de fiecare data cand termin o plansa spun o rugaciune.

  36. 14/03/2009 12:53 pm

    daniil, ce zici ce acceleratoru’ de particule???
    ar trebui sa faci un post despre acest subiect

  37. Dll permalink
    18/03/2009 5:25 pm

    parinte, ne lepadam de toate lucrarile diavolului, postim 40 de zile si asteptam o prima varianta interactiva a bibliei

  38. 23/03/2009 11:37 am

    deci cum sa va zic eu …..sunteti naspa

  39. DarkOneAbaddon permalink
    24/03/2009 10:41 pm

    Ce puii mei a facut Satan asa de rau incat atzi ajuns sa dati in fiecare zii vina pe el. Dc sa fim nishte sclavi (exact asa cum vrea bunul vostru dumnezeu)? Dc trebuie sa credem absolut tot ce e scris in biblie si dc trebuie sa avem mereu frica de dumnezeu? Blog-ul e amuzant rau dar totusi unele chestii chiar le credeti si le facetzi in fiecare zi. Sunteti nishte ipocriti. Eu zic sa va ajutati singuri ca nici Dracu nu va ajuta.
    Ave Satanas!

  40. keops permalink
    28/03/2009 9:01 pm

    parinte, de ce le-ai dat drumul? nu vezi ca inca mai au draci in ei? :))))

    • 28/03/2009 10:08 pm

      Nu măi… fiule… sunt „săraci cu duhul”, cum zice în cartea lor sfântă. Săraci rău, aş spune… atât de săraci că ar avea nevoie de un împrumut ca să citească articolele Părintelui.

  41. METALLICA permalink
    30/03/2009 9:21 am

    Bai retardatilor io am facut la misto ce pula mea vreti ma distrez si io pa seama prostilor ca voi care va agitati acia ca nu am scris bine ca nu am pus un punct da prosti nu au ce face asa ca poponari jegosi sa va dau la MUIE VOUA SI LA TOATA FAMILIA VOASTRA HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO BELIMEATI PULA DE MANELISTI HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO LUAVAS NEAMU AN PULA =))))))))

  42. 31/03/2009 9:47 pm

    Ha HA HA !!!!!! maaa astia se amuza pe seama voastra !! NICI BISERICA NU ERA ASA DE RETARDATA SA SPUNA TOATE PORCARIILE ASTEA !!

    Macar Daniil Pravoslavnic isi face rating … :))

Trackbacks

  1. azi am chef de vorba, de polemica si de oameni inteligenti « Jurnal de lavanda
  2. Ia bucata de wallpaper sfintit, neamule! « d3vilbabe
  3. Nu lasati jocurile sa va spurce copiii! « Alex Torex Blog

Comentariile sunt închise.