Skip to content

Despre Viata si scopul ei

03/03/2009

Articol mutat definitiv aici: Despre viata si scopul ei

  Reclame
  41 comentarii
  1. haules baules permalink
   03/03/2009 8:54 am

   Daca un necredincios nu are frica de Dumnezeu in viata lui, avem voie noi, adevaratii pastratori ai credintei si unicii detinatori ai adevarului, sa ii aducem pe calea cea buna cu coada de la topor?

  2. BuiltUpInsideOfYou permalink
   03/03/2009 9:10 am

   Amin !

   Parinte, daca am simtit placere cand bateam un nevretnic copil al domnului, se cheama ca am pacatuit ? Ce pot face sa se stearga ? (ca de platit am platit deja rugaciuni la preotul de langa unde locuiesc).

  3. 03/03/2009 9:14 am

   la titlul acestui articol ti-am raspuns acum cateva zile la mine pe blog: http://argintuldecristal.wordpress.com/inspiring-2/

   frumos articol… dar doar daca stii cum sa-l citesti :))
   noroc ca am mai citit din comentariile tale date prin alte locuri ca sa inteleg cam care ti-e viziunea… cam pacatoasa fiule, cam pacatoasa… pe mine m-ai amuzat un pic mai mult decat ar fi trebuit si apoi daca dau in pacatul depresiei cand vei descoperi piatra filozofala si nu vei mai scrie pe blog?

  4. 03/03/2009 9:46 am

   Frate Daniil, îţi mulţumim pentru învăţăturile tale pe care ni le dai întru mântuire. Fie ca gândurile sfinte să te cârmuiască în continuare în această călătorie a dumitale prin negura păcatului ce a cuprins această netrebnică lume.

   Amin.

  5. ingineru permalink
   03/03/2009 9:49 am

   Părinte, pot să îmi bat nevasta cea de Dumnezeu dată dacă îmi iese din cuvânt?

  6. iuda iscariotescu permalink
   03/03/2009 9:53 am

   @ingineru da dice s o bati ma da o aci ca o iubesc io 20 ore de nu mai ai probleme cu ea veci pururi si si lasa si barba cacuvinciosu parinte

  7. Iuda 2 permalink
   03/03/2009 11:59 am

   Amin Amin Amin
   Scopul vietii e sa ajungem in rai sau in iad, si de acolo?

  8. 03/03/2009 12:15 pm

   Pune si mata un mail pe prima pagina, sa stim unde sa-ti trimitem chestii. Ia de aici si minuneaza-te:

   http://www.femeiaortodoxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=112:nu-trebuie-sa-merga-la-scoala-&catid=51:traduceri&Itemid=68&limitstart=1

  9. dkk0 permalink
   03/03/2009 12:26 pm

   Omule, tu esti pe bune sau faci caterinca? „Prisosul trebuie dat bisericii, fie sub formă de bani, fie – dacă altfel nu se poate – sub formă de produse congelate” ?????

  10. octy permalink
   03/03/2009 12:55 pm

   cercetatorii ortodocşi :)) ei unde lucreaza, parinte, in laboratoarele ortodoxe ? :))

  11. raZZZna permalink
   03/03/2009 1:22 pm

   Parinte, am auzit ca Forta Dumnezeiasca ar fi egala cu Acceleratia Dumnezeiasca ori Masa Dumnezeiasca :))))

  12. 03/03/2009 1:38 pm

   Cu fiiasca supunere si smerenie in suflet lasa si robul lui Dumnezeu – Confuzius un comment la matale pe blog, cucernice frate Daniil.

   La intrebarea cinstitei tale fete in legatura cu „Ce este viata?”, umila mea parere de enorias ar fi ca „viata este un etern conditional optativ, o optiune intre Rai si Iad, caci Iadul este pe pamant si ispititoare sunt diavolitele lui. Uneori se mai invredniceste cerul de noi pururea-pacatosii si ne mai trimite si femei inger, frumoase, pure si caste, care ne imbie intru respectarea dogmelor, si renuntarea la pacat, la placeri si intru asezarea la casele noastre abandonand burlacitia si depravarea.

   Sa dea Dumnezeu sa alegem si noi odata, caci tare rau este in Purgatoriu, tot vanturandu-ne cand pe usa Infernului, cand pe cea care da spre Paradis.

   Domnul cu tine, Fiule. Pace tie.

  13. Buuuff !! permalink
   03/03/2009 2:20 pm

   Incep vizitatorii sa-si piarda farmecul.. La inceput, cel putin, era de-a dreptul genial ! [ erau vreo 3 care mai propovaduiau ‘adevarul’, iar restul de sute de ‘pagani satanici’ – impreuna cu raspunsurile inteligente ale domnului parinte – iti ‘luminau’ toata ziua]. Acuma .. s-au „crestinat” toti… 😦

   • FEMEIE permalink
    04/03/2009 11:23 pm

    Mai Buuuff, nu esti un bun crestin, te-ai pripit in loc sa fii indelung rabdator! caci iata, Manuela e in adevar!!!

    • Buuuff permalink
     04/03/2009 11:43 pm

     Ai dreptate !! ..m-am pripit .. Si si Manuela avea dreptate (dupa ce am citit de vreo 3 ori – ghidat de Domnul)! Ma si duc sa stau cu capul in tamaie pana o sa-mi revin..

  14. 03/03/2009 5:03 pm

   Bravo, domnule, excelent continutul, rad cu lacrimi!

  15. Victor permalink
   03/03/2009 5:06 pm

   Lasa ca-i buna si religia asta la ceva… sa tina prostimea sub control… Ce-ar fi daca toti ar realiza dintr-o data ca o viata avem si dupa aia DISPAREM CU TOTUL? Ar lupta ca niste javre disperate pentru bunuri, resurse, putere, etc. E pacat totusi ca suntem abia la inceput, si majoritatea zimbrilor nu-s pregatiti psihic sa studieze si sa fie pasionati de mecanismul vietii pe planeta, pentru a-l putea pretui. Pentru ei sunt mai bune niste povesti debile cu mosnegi in stratosfera, povesti pe care biserica s-a straduit si se va stradui cu disperare sa le scuipe-n omenire zeci de mii de ani…

  16. 03/03/2009 5:33 pm

   Dupa prealuminatul „Traditie” citire:

   Ori crezi in spermatozoizi ori in Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, nu are nevoie de orgasme ca sa faca spermatozoizii sa inainteze.

   Orgasmul este o experienta puternica care are ca urmare diminuarea functiilor spirituale: slabirea simturilor, a ratiunii.

   Cu fiecare orgasm fiinta umana înainteaza spre dezintegrare.

   Observând batrânii care au avut viata sexuala si cei care nu au avut (calugari si calugarite, preoti catolici) observam o puternica degradare la primii si pastrarea puterilor sufletesti la cei din cealalta categorie.

   Cred ca placerea orgasmului trebuie evitata, unirea trupeasca sa fie facuta doar pentru nastere de prunci, cu o lupta contra gustarii placerii.

   Blandul miel Hristos sa il preaslaveasca pe Traditie-gura-de-aur care deschide inimile si mintile necuviinciosilor.

   La cat mai putine orgasme, amin!

   • black_lady_of_satan permalink
    04/03/2009 1:10 am

    si orgasmul e tot de la Dumnezeu….

   • black_lady_of_satan permalink
    04/03/2009 1:13 am

    am putea sa-l numim chiar… Sfantul Orgasm 🙂

  17. 03/03/2009 5:44 pm

   In trecut cand eram ateu convins am avut o prietena ce m-a parasit fiindca a ales calea domnului, si anume in fiecare weekend isi tinea „slujba,, impreuna cu preotul la ea acasa.Mirat nu am fost cand i-am gasit goi pusca fiindca vazandu-i sutana la preot agata-n cui am realizat ca e vorba de un nou botez asupra fostei mele prietene asa ca am plecat multumit si linistit ca fosta prietena a luat-o pe drumul cel bun.
   Dupa ceva timp m-a sunat din nou si mi-a spus ca ar dori sa se impace din nou cu mine (intre timp eu alesem ca religie Martorul Lui Iehova) fiindca nu a fost multumita de slujbele preotului sus mentionat.
   Eu am primit-o in sufletul meu crestin again dar am observat la ea niste schmbari destul de radicale in privinta actului sexual.Intr-o zi mi-a sugerat ca urmatoarea luna cand ne impreunam sexual sa imi lasa barba…hmmm…am zis ca a ramas cu remember de la acel preot dar m-a linsitit cand mi-a zis : – Nu sus draga, jos !
   Mi-am lasat cum a dorit ea si dupa doua saptamani in timpul actului sexual mi-am dorit sa observ cum decurge a noastra cuplare si indreptandu-mi privirea catre partea de mijloc a trupurilor noastre am observat cum o matza-n si-un motan se lupta de zor pentru supravetuire.
   Eu speriat am tipat catre ea ca nu vreau cu animale dar iar linistit am fost cand mi-a zis ca de fapt e efectul placebo al parului pubian.Dupa alte doua saptamani de confuzii in materie de sex si gauri involuntare in plapuma prietenei am realizat ca samanta mea se pierde in vant.
   Pana si in credinta Martorului Lui Iehova spune ca samanta trebuie sa ajunga inauntrul femei fara sa se piarda nici un strop asa ca i-am zis lui Marcica (asa o cheama) sa ma lasa in crezul meu de unul singur ca e mai bine si mai sanatos, stangaci fiind.
   Dupa 3 saptamani de liniste, stangagi fiind, am primit sms-uri crestine de la Marcica cum ca si ea s-a dat pe Martorul Lui Iehova si daca doresc sa participam la slujbe in duet in fiecare weekend.
   Acum eu cer iara ajutorul dumneavostra prin a ma face sa inteleg daca merita sa ma mai intalnesc cu ea sau pur si simplu vorbeste diavolul ce a patruns in al ei suflet ?
   P.S. Imi cer scuze pentru micile greseli gramaticale.

  18. George permalink
   03/03/2009 6:39 pm

   Iisus porunceste??! Frate Daniel, mergi la psihiatru! E groasa, pe bune! Daca Iisus porunceste… nu prea ai de ales.
   Vrei sa dam bani BOR? Bani sau produse congelate? Pai Dumnezeu e mare, de ce nu le da el bani sau ceafa de porc congelata? Dumnezeu e cumva catolic?
   LOL

  19. raluca permalink
   03/03/2009 7:20 pm

   Am fost si eu candva o oaie ratacita in Gradina Domnului. Dupa ce am fost abuzata la facultate de un student la teologie, am inteles calea Domnului. Scopul meu este sa fiu insamantata de fii Domnului, pentru slava Sa.

  20. Mircea permalink
   03/03/2009 8:00 pm

   Sfintia Voastra, Parinte Daniil, doresc sa va prezint marea mea problema.
   Am pofte mari si necurate. Adica am pofte ca sa ma culc cu Duhul Sfant ca si cu o femeie, adica sa am raporturi sexuale cu El. Ce sa fac?? De fiecare data cand aud de Sfanta Treime mi se aprind poftele in trup. Sunt ingrijorat ca s-ar putea sa pun poftele in aplicare.
   Ma primiti in Sfanta Spovedanie?
   Multumesc pentru sfatul dumneavoastra, parinte si astept cu cainta lumina de la dumneavoastra.

  21. 03/03/2009 8:08 pm

   nici că se poate să nimeresc mai bine, după raluca.
   www [dot] femeiaortodoxa [dot] ro.
   ăştia chiar sunt serioşi. oase. păgânilor.

   • 03/03/2009 8:24 pm

    Adevarat graiesti. Pe situl acela de oameni seriosi cel mai mult imi place articolul despre de ce nu trebuie sa mearga copiii la scoala. Se vede ca femeia ortodoxa respecta invataturile Domnului Dumnezeului nostru, de la care avem lumina si nu ne trebuie institutii satanice cum ar fi scoala. Amin. Crestinule.

  22. raluca permalink
   04/03/2009 2:43 am

   Studentul teolog s-a intors si imi destainuie gandurile sale diavolesti. Nu stiu ce sa mai cred! Ajutati pe soara voastra, Raluca! E Diavolul ce vorbeste prin el, sau Domnul?
   Eu am incredere in studentii de la teologie, dar acum mintea mea nu mai intelege nimic.
   Stiu doar ca trebuie sa fac voia Domnului.
   Studentul vrea sa isi verse samanta in mine. Voi naste un Fiu de-al Domnului, sau un spurcat de drac? Ajutor fratilor, viata ma incearca!

   • metalshrine permalink
    21/05/2009 2:33 am

    Pai…zicea parintelul Daniil intr-un post anterior ceva: femeia sa se supuna barbatului. Nu inteleg care ti-e nedumerirea… :))

  23. gogu permalink
   04/03/2009 3:53 am

   Dumnezeu este iubire Raluca . 🙂

  24. 04/03/2009 8:01 am

   Raluca, fiica mea, acestea le vei afla numai in momentul in care-si va vasa samanta in tine. Daca in momentul varsarii studentul la teologie iti va baga un deget in partea dindarat, gand curat inseamna ca are si un fiu al Domnului vei naste. Daca nu, ar putea fi un spurcat de drac pentru ca-i lucru cunoscut ca Diavolul intra-n femeie prin rect. De aceea un bun crestin, in momentul in care simte ca samanta urmeaza sa-l paraseasca, pune dop anusului femeii sale.

  25. Manuela A. permalink
   04/03/2009 9:40 pm

   Am citit la Sfantul Serafim de Sarov ca scopul calatoriei noastre pe pamant este dobandirea Duhului Sfant. Stiu ca cei care ajung saraci cu duhul au pasit pe prima dintre treptele fericirilor. Caci Duhul inca nu vine in inima lor, ca sa nu fuga daca mai gresesc; caci mai gresesc, fiind doar pe prima treapta. In urcusul catre prima treapta, drumul este din cale afara de greu in zilele noastre, mai ales daca nu pasesti , de la inceput, impreuna cu aproapele tau, partenerul harazit tie de catre Dumnezeu. Si de cele mai multe ori, cel care este mai putin bun (mai ales daca este si barbat) il biruieste pe cel pornit in lucrarea cea buna, si ajungi sa fii trist si sa nu mai vrei sa fii perfect, sau macar sa-ti doresti perfectiunea…certuri din cauza dorintei de a deveni virtuos, pe care cel de langa tine nu o impartaseste intocmai cu tine…oricum, acum am convingerea ca cel mai usor drum pe care pot merge catre mantuire, este acela de a cere de la Dumnezeu darul de a nu mai judeca pe nimeni…ca sa nu fiu judecata nici eu…dar tristetea cea mai mare pe care o am este ca astfel, nu voi reusi niciodata sa dobandesc Duhul Sfant, scopul pentru care suntem pe acest pamant…nici macar pe prima treapta nu voi putea fi astfel…
   Doamne ajuta-ne, nu ne lasa pe noi cei care o cinstim pe Maica Ta, Preacurata Fecioara!

  26. 05/03/2009 12:37 am

   Am sa fac si eu cateva comentarii la ceea ce spuneti dvs.voi pune in gilimele fragmente din textul scris de dvs) :

   1. „Dumnezeu a creat Raiul şi Iadul”…Daca Dumnezeu e bunatatea si perfectiunea cum putea sa creeze si iadul?Pare razbunator as zice

   2. „Viaţa nu ne-a fost dată pentru bucurie şi plăcere ci pentru frică de Dumnezeu.”…Serios? ..probabil ca atunci cand ati scris acest articol myreati de frica…. :). Cum puteti spune ca viata nu a fost data pentru bucurie ? Daca tot ziceti ca avem posibilitatea sa alegem (desi si acest aspect este discutabil) de ce sa alegem frica si nu bucuria?:|…

   3. „Fiţi umili. Capul plecat, ochii în pământ şi o voce stinsă sunt o atitudine corectă” …Ma uimiti nu gluma. Progresul personal si general vine dintr-o atitudine umila? Eu as sfatui tocmai contrariul.

   4″Nu fiţi fericiţi şi nu vă bucuraţi de nimic ce vă închipuiţi că vă face plăcere”…eu zic sa cititi articolul meu deespre fericire pe care l-am scris pe blog. Nu de alta dar vad ca dvs confundati fericirea cu placerea. Poate nu vadati seama dar placerea poate sa vina si atunci cand faci o fapta buna…conform logicii dvs, nu ar trebui sa o cautam…Sau dvs identificati placerea cu hedonismul?

   5. ” Prisosul trebuie dat bisericii, fie sub formă de bani, fie – dacă altfel nu se poate – sub formă de produse congelate”..:))) nu credeti ca ar fi mai bine sa aducem bisericii o inima curata ?Vbiti sa renuntam la cele material , dar sfarsiti prin a scrie tot despre cele materiale…si parca atunci cand vine vba de biserica …cele materiale sunt folositoare ,nu?

   Opinia mea despre articol : submediocru … daca dvs sunteti reprezentatatul ideilor crestine eu prefer sa nu mai am nicio treaba cu dogma crestina

   • 05/03/2009 12:44 am

    =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   • 05/03/2009 12:45 am

    De pe blogul tau, fiule, am retinut ca scrii foarte multe poze, filmulete de pe youtube si ca accepti sarbatoarea neortodoxa numita Valentine’s day.

    Despre nivelul scriiturii mele nu comentez, o fi submediocru, lipsit fiind de pregatire de specialitate. Dar pot sa apreciez literatura fina, asa ca mi-a placut pe blogul tau urmatoarea poezie, pe care o alatur Surasului Hiroshimei al lui Jebeleanu:

    O raza azi iti va sopti
    Ca ce-ti doresti se va implini !
    E valentine fii fericit,
    Simte iubirea ce te-a implinit .

    Sau daca-mi permiti sa ma raportez la o valoare universala, pe cea de mai jos o alatur Cantecului despre mine insumi al lui Whitman:

    ASTAZI ESTE O ZI MARE
    VESTITUL 14 FEBRUARIE,
    DE LA MIC PANA LA MARE
    SE IMPART DULCI INIMIOARE.

   • raluca permalink
    05/03/2009 1:01 am

    Trebuie sa actionam rapid, pentru ca il pierdem pe „georgianp”.
    Oite din toate staulele, uniti-va!

    • 05/03/2009 1:12 am

     In ce sens veti actiona fiicele Domnului?
     Dupa cum îl vad pe Georgianp nu cred co nişte oiţe l-ar putea salva, mai degraba o „spirală”. 😐

   • black_lady_of_satan permalink
    05/03/2009 1:17 am

    de submediocritate esti si tu vinovat, daca ai fi rasfoit „sfanta biblie”… scrisa de niste „sfinti” (sfintiti cu aghiasma gradata – zic eu)… ai fi stiut ca exact asa spunea vestita carte…. Dumnezeu a creat totul, raiul si iadul… pana si vidul care salasluieste la tine in capshor…. nefericitule georgianp…
    pune mana si mai citeste si tu ceva… de bazaconii facatoriule… 😀
    Tatal fie cu tine….

    • raluca permalink
     05/03/2009 1:40 am

     Tatal sa fie cu el? Sufera de sodomie? Vaiii… In IAD te vei praji!

  Comentariile sunt închise.

  %d blogeri au apreciat asta: