Skip to content

Scrisoare

10/03/2009

Articol mutat definitiv aici: Scrisoare

Reclame
38 comentarii
 1. Sadd permalink
  10/03/2009 11:06 am

  Femeiele e multe e si curve,adu un butoi cu vin repede

 2. 10/03/2009 11:15 am

  Parinte, te lasa inspiratia… mai lasa blogul si roaga-te mai mult!

 3. 10/03/2009 11:34 am

  Pace ţie şi lumină, preamilostivule şi preacucernicule părinte Daniil. Mi se umple sufletul de bucurie dumnezeiască iar ochii îmi sunt înseninaţi când parcurg asemenea poveţe pline de har sfânt. Umil, te întreb cuvioase Pravoslavnice dacă s-ar putea organiza pelerinaje la Muntele Porthos, prin acele colonii dragi ţie şi călugărului Machit, pentru a-şi dovedi credinţa şi măiastra ţintă şi aceia care-ţi urmăm învăţăturile şi sfaturile drepte…

 4. solo yo permalink
  10/03/2009 11:50 am

  da, da, trebuie sa mergem in pelerinaj,la muntele porthos,ne inarmam cu unelte sfinte, crestin ortodoxe, in caz ca ne intalnim cu pacatosi in cale sa ii putem exorciza,si sa ii binecuvantam in spiritul sfant crestin.parinte gigi becali e un bun crestin ortodox?sa il luam si pe el cu noi ca am impresia ca este un om luminat savant ortodox.

 5. raluca permalink
  10/03/2009 12:25 pm

  Mult ii plac Domnului prieteniile intre Copiii Sai, care ii duc Cuvantul mai departe.

  Mirenii care doresc sa il vada pe Parintele Daniil, si pe bunul sau prieten, calugarul Machit, pot accesa link-ul de mai jos, pus cu ajutorul Domnului, prin voia Sa:

 6. 10/03/2009 12:50 pm

  =)))) chiar asa multi nebuni sunt in lume? :))))

 7. 10/03/2009 1:51 pm

  Nu prea imi mai place blogul tau in ultima vreme. Rogu-te, o infuzie de har, ce dracu!

 8. LeAD FarMeR permalink
  10/03/2009 2:13 pm

  Va plangeti ca nu mai are inspiratie ,normal cand preafericitul Daniil se afla in post

 9. EVA permalink
  10/03/2009 2:41 pm

  parinte hai sa-ti spun o poveste:se spune ca dumnezeu a creeat prima data femeia si a rugat-o sa tina secret acest lucru, ca oricum barbatul i-a iesit frustrat de la natura si asa ar putea sa aiba si el o mica bucurie.dupa care el si-a luat-o in cap si a inceput sa se creada inteligent si cu drept de bataie asupra ei ,drept pe care din pacate ,si asta e o relitate cruda,si-l exercita destul de des,dar noi stim ca in fond el va ramane un FRUSTRAT.

  • raluca permalink
   10/03/2009 2:55 pm

   Sora Eva, din tine vorbeste Diavolul, care vrea sa spurce Cuvantul Domnului.
   Se stie ca femeia a fost modelata din coasta lui Adam, fiind un produs inferior.
   Apoi cei doi au avut 3 copii, Abel, Cain, Set. Si minunata e povestea de aici.

   Jertfa lui Cain, de vegetale nu a fost primita de Domnu’, Acesta fiind carnivor (a lui Abel, din grasime de oi a fost placuta). Apoi povestea continua, de aici familia inmultindu-se frumos.
   Cum? Puneti cuvantul Domnului la indoiala? Cain a cunoscut pe viitoarea sa sotie, cu care avut plozi. Acum, Domnu’ nu mai spune de unde aparut, iar noi in nici un caz nu putem sa ne gandim la lucruri necurate, precum incest sau adulter.
   Doamne Sfinte, apara-ne pe noi, pacatosii!
   Amin +

 10. solo yo permalink
  10/03/2009 2:49 pm

  neintrerupta esta munca unui apostol, de a aduce pe calea cea sfanta.EVA cum poti sa crezi asemenea scorneli diavolicesti?frati si surori crestin ortodocsi, sa intram in post si rugaciune, ca tot mai multi pagani vin cu ganduri necurate si cuvinte satanice pe acest site crestin. pocaieste-te de pacatele tale EVA si imbratiseaza singura credinta adevarata cea ortodoxa,mergi la biserica si leapada-l pe satana din inima ta.amin

 11. 10/03/2009 3:15 pm

  Drept ais pus tu Cuvioase, si placute sunt cuvintele Domnului. Imi amintesc prin harul Duhuluicum aceste pacatoase despletite ma ispiteau si pe mine in seminar, si cum le refuzam cu indarjire chinuindu-mi trupul cu bromura din ceai. Dar Satana era mai tare decat broumura, si invingea deseori. Cat despre carnea lor cea frageda,in timpul postului cuviosii n au voie sa maance carne. Dar un parinte mi-a zis ca ele ar avea voi sa atinga de cerul gurii carnea. Pace, alcool si rock’n roll. Fratele tau intru Domnul, Magarie Onanitul de l Schitul Adorminrea in miezul zilei

 12. 10/03/2009 3:16 pm

  Drept ais pus tu Cuvioase, si placute sunt cuvintele Domnului. Imi amintesc prin harul Duhuluicum aceste pacatoase despletite ma ispiteau si pe mine in seminar, si cum le refuzam cu indarjire chinuindu-mi trupul cu bromura din ceai. Dar Satana era mai tare decat broumura, si invingea deseori. Cat despre carnea lor cea frageda,in timpul postului cuviosii n au voie sa maance carne. Dar un parinte mi-a zis ca ele ar avea voi sa atinga de cerul gurii carnea. Pace, alcool si rock’n roll. Fratele tau intru Domnul, Magarie Onanitul de la Schitul Adormirea in miezul zilei

 13. 10/03/2009 3:16 pm

  Drept ai spus tu Cuvioase, si placute sunt cuvintele Domnului. Imi amintesc prin harul Duhuluicum aceste pacatoase despletite ma ispiteau si pe mine in seminar, si cum le refuzam cu indarjire chinuindu-mi trupul cu bromura din ceai. Dar Satana era mai tare decat bromura, si invingea deseori. Cat despre carnea lor cea frageda,in timpul postului cuviosii n au voie sa maance carne. Dar un parinte mi-a zis ca ele ar avea voi sa atinga de cerul gurii carnea. Pace, alcool si rock’n roll. Fratele tau intru Domnul, Magarie Onanitul de la Schitul Adormirea in miezul zilei

 14. 10/03/2009 3:33 pm

  De ce spuneţi că Preafericitul rămâne fără inspiraţie? Mi se pare c-ar fi printre cele mai inspirate postări de până acum. Se vede că postul nu îl slăbeşte, ci îi aduce har divin în ajutor spre a grăi adevărul ce place Domnului.

 15. 10/03/2009 3:59 pm

  Femeia a fost molestata, nu modelata din coasta lui Adam.

 16. Cuviosul Zâzanie permalink
  10/03/2009 5:07 pm

  Adevăr zic vouă, nu ce intră, ci ce iese din om spurcă pre dânsul!

 17. 10/03/2009 5:08 pm

  Luaţi aminte!

  În lumina educaţiei necesare femeii pierdute de Hristos întru păcat, să nu uităm că şi copiii pot fi smintiţi de Necuratul. Tocmai de aceea, supun atenţiei onor mirenilor din prejmuri un exemplu creştinesc de comportament venit din preabuna Grecie, mama ortodoxiei bizantine şi locul în care sfînta Biserică a reuşit marea performanţă (Doamne-ajută!) de a se confunda/suprapune adesea cu statul, uneori chiar a fi mai egală decît statul ca să-l parafrazez pe păcătosul de Orwell.

  Luaţi aminte, chiar de-i în spurcata de franceză:

  ATHENES, 10 mars 2009 (AFP) – Grèce: arrestation du supérieur d’un monastère pour abus sexuels sur mineurs
  La police grecque a annoncé mardi avoir arrêté le supérieur, âgé de 68 ans, d’un monastère orthodoxe de la région d’Athènes pour abus sexuels à l’encontre de six novices mineurs entre 1988 et 2007.

  L’higoumène (supérieur) est également soupçonné d’avoir abusé de son influence pour soutirer des faveurs sexuelles à 15 autres personnes d’âge non précisé ayant résidé dans le monastère, situé à Kerateas, au sud d’Athènes.

  Le religieux avait été dénoncé à la police début mars par six anciens novices, âgés de 18 à 34 ans, ayant résidé au monastère entre 1988 et 2007.

  Selon le communiqué de la police, il „exerçait une violence psychologique” sur ces victimes „exploitant la relation spirituelle de confiance qu’il entretenait avec eux”.

  Le monastère d’Aghia Skepi appartient à la communauté des „vieux calendaristes”, des ultra-traditionnalistes considérés comme schismatiques par l’Eglise orthodoxe grecque, non séparée de l’Etat.

  Iată adevărata cale de readus mieii lui Hristos la dreapta credinţă!
  Amin.

  • Cuviosul Pedofìlie, iubitorul de prunci permalink
   10/03/2009 5:27 pm

   Nu huli şi nu arunca cu lături în fraţii întru Hristos, preasfinte. Ia aminte, şi să nu te îndoieşti, că acestea sunt scorneli ale duşmanilor Bisericii. Adevăr zic vouă, învârtoşatu-s-au (Doamne păzeşte şi iartă) inimile lor, şi mai aprig venit-au asupra Bisericii cu născociri mincinoase, întru batjocorirea ei. Dragostea unui preacuvios părinte precum egumenul de la Kerateas nu poate fi decât curată ca lacrima lui Ovidiu, iară nu păcătoasă precum pari a crede sfinţia ta!

   • 10/03/2009 5:35 pm

    Ci dimpotrivă, cuvioase, lăudam şi slăveam pre cinstitul egumen de la Kerateas pentru faptele-i pravoslavnice. Aşa a introdus el pre Domnul în sufletele pătate de necredinţă ale minorilor. Căci şi trupul – inclusiv limba, degetele bătătorite de icoane şi crucifix sau scîrbavnicul mădular sunt carne din carnea trupului, care din lut zămislitu-s-a de către Domnul. Iar egumenul a pregătit cu duhul vorbei pre copii, cum spune şi în ştire „exerçait une violence psychologique”, adică le vorbea despre cele sfinte, iar cînd erau gata băga în ei Carne din Carnea Domnului, în plus sfinţită de decenii petrecute în mînăstire. Nicicum n-aş cuteza să mă îndoiesc de bunele intenţii ale egumenului din Elada. Dimpotrivă, dădeam faptele lui drept exemplu de pioşenie şi misionariat creştin.

    amin, cuvioase

  • 11/03/2009 8:03 pm

   Fratilor intru ortodoxie mai am inca un exemplu de bunatate si daruire catre oameni de care a dat dovada un trimis al Domnului pe pamint:

   „In 18 august verisorul meu Alb Alin 22 ani a fost accidentat in timp ce circula regulamentar de catre un sofer care a virat stanga sa intre in parcare.
   Cel care l-a lovit este un preot , ginerele unui alt preot cunoscut in tot orasul pentru prostiile pe care le face si pt cat e de scarbos si cum se comporta. Acesti preoti au pile probabil undeva sus fiindca de aproape 6 luni imediat acel preot inca conduce masina si este in libertate!!!!!!
   La inmormantarea baiatului a venit la maica-sa cu 10 milioane de lei (nici macar cat sa plateasca sicriul care a costat 14).”

   http://www.motociclism.ro/forum/index.php?s=&showtopic=315674&view=findpost&p=1701032

 18. Cuviosul Ginàrhie permalink
  10/03/2009 5:19 pm

  Preacuvioase Daniile, la noi în mânăstire socotim că femeia ne este dată pentru sporirea noastră întru smerenie, care tare e plăcută Domnului. Aşa stând lucrurile, stareţul a cerut împrumut câteva maici mai tinere de la mânăstirea din vale, le-a îmbrăcat în piele (de capră, aşa cum se cuvine) şi le-a pus în mâini nişte nuiele de nuc, poruncind cuvioşilor părinţi care i-au fost daţi în grijă de Domnul să săvârşească Sfânta Fetişanie cu dânsele. Să le spele şi să le sărute picioarele, aşa cum a făcut Domnul Iisus cu ucenicii săi, să le rabde loviturile de nuia întorcând şi celalaltă bucă, precum şi alte fapte preacuvioase şi pline de umilinţă. Să ne smerim dară, şi să nu luăm în deşert făpturile Domnului, fie ele şi femei, căci iată, şi ele pot da un picior de ajutor la mântuirea noastră.
  Blagosloveşte şi iartă de m-am sumeţit, părinte Daniile!

 19. antonela marian permalink
  10/03/2009 5:34 pm

  „să batem păcătoşii cu pietre”…. Mda… Ce a spus Cristos către oamenii care vroaiu să deie cu pietre în (dacă nu mă înşel) Maria Magdalena? Cine e fără de păcat să arunce primu? Asta a fost?

  • raluca permalink
   10/03/2009 5:41 pm

   Sora Antonela, roaba Domnului, fiica lui Hristos, adevarat graiesti. Dar trebuie sa stii ca mintea copilului e ca plastilina, si usor se poate modela. Diavolul incearca sa sminteasca mintea pruncilor nostri, sa ii inderparteze de Domnu’. Noi, crestini intru Hristos, prin el si cu el, ne aparam credinta si pruncii, in numele Tatalui Ceresc.
   Crezi ca o rana pe trup, se compara cu o rana in suflet? Gandeste-te sora, roaba Domnului.
   Daca ii faci rani pe trup ratacitului, dar apoi il aduci la credinta adevarata, si sufletul tau devine curat, fara de pata, cum crezi ca iti va multumi? Va uita de cicatricea de pe trup, si iti va multumi in vecii vecilor, Amin +
   Sufletul e cel care conteaza, fiind nemuritor, nu trupul.

   „Adevarat va spun: biciuiti trupul daca acesta incearca sa va sminteasca. Sufletul vostru trebuie sa fie neatins de pata, curat ca lacrima pestelui de apa de munte” – scrierile sfinte

   • 10/03/2009 6:01 pm

    Cuviosilor frati si mai ales surori intru Domnul, recte sora Raluca, in schitul nostru din munte am avea un post liber de maicuta biciutioare, caci pidosnicul iieromonah Pafnutie a parasit Sfanta manastire. Daca te intereseza aspectul, inalta o rugaciune catre Domnul si o sa trimita ingerul la mine. Iti vom spune maicuta Carmolina, caci trebuie sa bem inainte de activitatile acestea licoarea farmacistilor sfintiti.

 20. antonela marian permalink
  10/03/2009 7:08 pm

  Raluca, tu crezi că dacă eu sunt „mică” nu am dreptul la opinie? şi dacă nu sunt de aceeaşi părere vorbeşte diavolul prin mine? Şi încă ceva, eu nu mă consider roaba lui Dumnezeu ci fiica lui. Prietena lui. Oare de ce cred asta? Hm… poate pentru că sunt catolică… Greşeala mea…

  • raluca permalink
   10/03/2009 7:23 pm

   Antonela, fiica Domnului, te incearca pacatul MANDRIEI. Acesta e un pacat capital, care te duce spre Intunericul Etern, chinurile vesnice.
   Cum se poate ca cineva sa se considere „prietena” lui Hristos ? BLASFEMIE!
   Pacatul mandriei te incearca, pentru ca Diavolul vrea sa te aiba, in Iadul sau, sa te coaca in cazanul cu smoala, in vecii vecilor.
   In mare ratacire se scalda si catolicii. Noi, ortodocsii suntem cei iubiti de Tatal Ceresc.
   Leapada-te de catolicism si vino pe calea cea dreapta, a Ortodoxiei. Ma rog pentru sufletul tau. Amin. +

  • 10/03/2009 7:51 pm

   Catolicismul este un curent pseudocrestin, caci dupa cum stim, Domnul Dumnezeul nostru ne-a poruncit sa nu-I facem chip cioplit.

   • sfantasilvialaguraslobozita permalink
    10/03/2009 8:10 pm

    Elei elei, parinte Daniil, sa nu uitam totusi ca, catolicismul a adus lumii multe fapte bune si multe metode de a indrepta paganul necurat spre calea curata. Catolicii au facut si geniala miscare intru credinta a maselor numita Inchizitie, atunci s-au ucis cu miile din copii lui Satan, sa nu uitam crestinizarile evreilor din Roma, taierea Copacului lui Donar (Thor, zeu pagan si necurat din tinuturile Germaniei strevechi. http://en.wikipedia.org/wiki/Thor%27s_Oak ), trecerea prin sabie a celor ce nu vroiau sa renunte la religia lor, precum si masura ultima de violare a fiicelor paganilor, ca astfel sa se nasca din ele, trup necurat, fiu de crestin.

    Asadar, catolicii is o speta rara de la care am putea invata si reinvia unele practici. Un martir intru reinviarea practicilor acestea este parintele Daniel de la Biserica din Tanacu, Vaslui. Vaslui, un oras frumos, mai ales ca Satan nu a ajuns asa de mult acoloincat sa fie multe scoli si stiinta, de aceea este judetul cu cea mai mare anafalbetizare din Romania. Si aceasta nu e lucru de rusine ci de mandrie.

 21. cronan the barbarian permalink
  11/03/2009 1:16 am

  parinte, dna ministru al educatiei aduce ca argument pentru pastrarea religiei in scoli ca „nu vrem barbari scoliti”. poti sa ne explici mai bine asta? amin.

  • 11/03/2009 11:36 pm

   Frate barbar, Cronan, fii binecuvantat in cele Sfinte, sa ai parte de bucurii Domnului, in fiecare zi, cu fiecare erectie. Amin. +
   Religia este scanteia care aprinde sufletul, ii da aripi sa zboare spre bunul nostru Tata Ceresc.
   Uita-te in jur cati au diplome de la facultati, dar sunt rataciti de cele drepte, smintiti, cazuti in pacate capitale, precum mandria.
   Dna ministru a educatiei este inspirata de Dumnezeu sa pastreze credintele drepte, erecte, fara indoiala. E un mare semn ca Domnu’ ne protejeaza, vegheaza asupra noastra sa traim bine si in plina bucurie, belsug si fericire.

   • conan the barbarian permalink
    12/03/2009 7:30 pm

    adevarat graiesti! multumesc sfanta raluca pentru ca m-ai luminat, de azi o sa ard toate cartile in afara de sfanta biblie!

 22. Cineva permalink
  12/03/2009 5:32 pm

  omule, vai de capul tau!
  razi tu razi!
  cum poti sa iei in ras cele sfinte?
  si mai ales de ce?

  suferi mult, nu-i asa?

  • solo yo permalink
   12/03/2009 5:39 pm

   * cineva
   pe cine acuzi de blasfemii fiule?pe sfantul parinte?satana ti-a intunecat mintile si nu mai poti vedea calea cea dreapta si lumina cea sfanta crestin ortodoxa. unde vezi tu caci prea cinstitul parinte ar lua in deradere cele sfinte, cand el foloseste pasaje sfinte si intelepte din biblia crestina? pocaieste-te fiule de pacatele tale si ca rasplata vei vedea cerul nu focul iadului spre care te indreapta necuratul.amin+

 23. antonela marian permalink
  17/03/2009 8:16 pm

  Cică e blasfemie… Da da. Teorie a la ortodocşi… Mă mir că părintele Daniil nu ti-a spus ca te inseli. Da na ce sa mai astepti de la un om care considera o fiinta vie, creata de Dumnezeu, un obiect. Da hai sa-ti scriu ce a spus Isus: (ATENTIE!) „Nimeni dintre voi nu are o iubire mai mare decat aceasta: ca cineva sa-si deie viata pentru PRIETENII sai. Voi sunteti prietenii mei daca faceti ceea ce va poruncesc. NU va mai numesc SERVITORI pentru ca servitorul nu stie ce face stapanul lui. Ansa v-am numit pe voi PRIETENI pentru ca toate cate le-am auzit de la Tatal vi le-am facut cunoscute. Aceasta va poruncesc: sa va iubiti unul pe altul.” Asai parinte? Amin!

 24. anti-anti permalink
  14/05/2009 10:23 pm

  Ce minunata e incultura postmoderna!Semidoctismul se ascunde in spatele ironiei minore. Apariäia blogului a insemnat divortul definitiv al Unora cu adevarata cultura. Bineinteles ca nu neg o oarecare inteligenta a celor care scriu, dar e aceeasi inteligentaq de la coltul strazii, ironia din gara.Tanara cu staif, smecheruta si tupeistasi-a facut blog: ne povesteste ca e lenesa,cü citeste putina literatura, se arata mofturoasa si obosita si e mereu IRONICA!Ah, salvarea esecului ironia aceasta reluata,justificarea maxima a semidoctismului.
  La noi se scriu carti putine, proaste. Editurile vand putin. Cartile de filosofie si de stiinte iarasi nu sunt un succes. Dar avem desteptuti dintr-acestia, mici nenorociti, care se vor isteti in minoratul lor ingamfat. Cat as fi vrut sa vad atei destepti si teisti la fel, oameni cititi, brilianti care sa scrie carti, sa polemizeze, constienti si unii si altii de partialitatea propriilor idei, cautand sa fie convingatori, sa gaseasca un nou argument.Dar ateii tineri si infatuati, nenorocitii acestia siguri de sine sunt mai dogmatici, cei mai habotnici. Depasiti si lenesi, rad, flutura informatii „stiintifice” de pe wikipedia si virbesc des despre incultura „maselor”.
  Cu toata seriozitatea cred ca aparitia blogului a venit sa inlocuiasca cartea acolo unde ea era inghitita cu greu, fara placere, din snobism.
  Misionarismul acesta e ingrozitor. Ateul se dovedeste la fel de dobitoc ca dobitocul indoctrinat, ignorant. „Dumnezeu” asta e o idee care are si ea sensul ei, verosimilitatea ei, eticile crestini, ascetica isi au si ele relevanta lor in evaluarea umanului. De pilda, Heisenberg vorbea despre Dumnezeu cu deferenta fireasca a unuia care GANDESTE. Nu spun ca nu poti ajunge la concluzia ca o astfel de idee nu e acceptabila pentru tine, ba ca e absurda. Dar sa sfarsesti afirmand si reafirmand asta in 10000 de feluri, incercand sa te convingi, sa convingi pe Dumneze u ca nu exista e dezgustator.
  Orice incercare de dialog cu un „ateu” dintr-acesta youtube-ist, iubitor inflacarat al lui Dawkins sfarseste lamentabil, absent cultural, obsedat si blocat. Ateul acesta se teme intotdeauna ca vrei sa il distragi de la propaganda sa , ca vrei sa il ametesti, el are dogma lui nenorocita.
  De ce nu scrieti nuvele minunate? De ce nu cititi mai bine fizica clasica, ptolemaica, atatea si atatea minuni ale culturii? De ce nu elaborati sisteme politice utile, care sa dea peste cap aporiile sociale, de ce esuati in a JICNI oameni care au propria lor sensibilitate? Decizia etica, de atrai pentru idealuri diferite comporta cu greu valoare de adevar…
  Nu imi inchipui ca as schimba pe cineva, ci ca as putea face pe cineva sa reflecteze la blog ca esec cultural (si stiti despre ce tip de log vorbesc, sunt sigur ca ati reperat deja toti fenomenul asta).
  Succes in continuare, ce sa va zic…

  • 14/05/2009 11:27 pm

   nu zici tu prostii! dar ce scrie pe aici daniil e prea mauzant că să nu fie citit! şi oricum scrrie din an în paşti, la început scria şi el de rupea, dar acum iată că s-a plictisit!

   fii sigur că dacă cauţi poţi găsi şi o grămadă de bloguri culturale sau care ţintesc culturalizarea publicului, chiar şi cu metode avangardiste!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: